
Për brumin: • 200g miell • 2 vezë • 40g sheqer • 500ml qumësht • 1 majë thike kripë Gjithashtu na duhet: pak gjalpë për skuqjen e tyre reçelra të ndryshëm për t’i servirur
Për brumin: • 200g miell • 2 vezë • 40g sheqer • 500ml qumësht • 1 majë thike kripë Gjithashtu na duhet: pak gjalpë për skuqjen e tyre reçelra të ndryshëm për t’i servirur
Makaronat mbeten gjithmone nje pjate qe nuk zhgenjen kurre. Kjo eshte nje recete e thjeshte dhe e shijshme: Perberesit e nevojshem per kater persona: ▪ 350 g makarona sipas deshires ▪ 160 g mish toni nga konserva ▪ 1 thelb hudhre.
Byrek te embel me nje krem te pergatitur me qumesht, veze, miell dhe sheqer. Te sperkatur me sheqer pluhur dhe kanelle.
Ne kete stine te nxehte nje akullore do te ishte perfekte. Perberesit: -300 ml gjalp -1 paketim me qumesht te kondensuar -1 ekstrakt vanilje
Kjo menu i afrohet ushqimit të shtëpise, me gatime tradicionaletë modifikuara për të pasur më pak yndyrë dhe kripë. Në menynë tradicionale mbizotërojne kryesisht ushqimet e stinës. Dieta tradicionale përmban sasi të pakta yndyre dhe proteinash shtazore. Ajo bazohet në ushqime me prejardhje bimore kryesisht drithëra dhe perime, gjithashtu edhe bulmet si qumësht, kos dhe gjizë pa kripë.