
Petulla Berlina, nje recete e thjeshte dhe e shijshme nga tradita jone. Perberesit: 500 gr miell, 40 gr tharme, 125 ml qumesht, 100 gr sheqer, 100 gr margarine, 1 veze, yndyre per pjekje.
Petulla Berlina, nje recete e thjeshte dhe e shijshme nga tradita jone. Perberesit: 500 gr miell, 40 gr tharme, 125 ml qumesht, 100 gr sheqer, 100 gr margarine, 1 veze, yndyre per pjekje.
Një ëmbëlsirë perfekte për ditët e nxehta të verës ku shija e frutave shkon me një akullore. Përbërësit: -5 pjeshkë (mesatare) -200 gr fruta pylli -250 gr miell -125 gr sheqer pluhur -150 gr gjalpë (i ftohtë) -1 vezë -4 lugë gjelle sheqer -1 lugë çaji gjalpë -pak kripë -pak kanellë -4 gr pluhur pjekës
Përbërësit: -5 gota qumësht -1/2 gota sheqer pluhur -3/4 gota miell -¼ gota niseshte -1 vanilje -2 lugë gjelle vaj
Hurma konsiderohet si miniere vitaminash, per shkak se permban kalcium, hekur, magnez, sodium, squfur, klor, vitaminat A, B1, B2 dhe D. Kjo, perveç glukozes se lehte dhe te thjeshte ne perberje. Hurmat kane disa vlera shendetesore, me poshte do te lexoni disa prej tyre:
Nje embelsire e lehte me kos qe pergatitet me vetem 4 perberes. Do t’ju shijoje se tepermi ne keto dite te ngrohta me diell.