
Receli i kumbullave eshte nje nga traditat e amvisave shqiptare dhe te sidomos qe tani jemi kaq prane sezonit te gjitha duan te mesojne ta bejne sa me te mire.
Receli i kumbullave eshte nje nga traditat e amvisave shqiptare dhe te sidomos qe tani jemi kaq prane sezonit te gjitha duan te mesojne ta bejne sa me te mire.
Ka nje debat te celur ne politiken e ketij sezoni, i cili duket se do te qendroje i tille dhe do ta shenjoje te gjithe legjislaturen qe prodhuan zgjedhjet e 25 qershorit. Cila eshte opozita? Si do te perkufizohet dhe si do te grupohet ajo?
Pergatitet shpejt, por shijen nuk do ta harroni per shume gjate. Perberesit: -Shalqi i prere ne copa -50 cl vodka -1 luge sheqer pluhur -Akull i grimcuar -1 cope shalqi per dekor
Ne femijeri, kjo ishte pjata e preferuar e te gjitheve. Shumica e preferonin te embel, prandaj edhe ne po japim versionin pak te aromatizuar te saj; por nuk ishin te paket edhe ata qe e donin te kripur. Sido qe te ishte, tava nuk ngelej asnjehere bosh. Pak per shije e pak per nostalgji, po sjellim receten.
Perberesit: ▪ 1 luge vaj ulliri ▪ 1 qepe te grire ▪ 4 thelpinj hudhre te grire ▪ 1 luge e vogel kripe, ▪ 1 paketim spageta ▪ 3 filxhane domate te vogla te prera pergjysme ▪ 2 filxhane borzilok te fresket ▪ ½ filxhan uje ▪ 300 g suxhuk te grire ▪ kripe ▪ piper ▪ 1 filxhan parmezan apo kaçkavall, sipas deshires