Omëletë e veçantë me kunguj dhe domate

tarte tatin me kungulleshka dhe domate

Një pjatë e thjeshtë, por shumë e shijshme. Mund të konsumohet dhe si vakt i plotë po ta shoqëroni me ndonjë sallatë apo patate furre.

Përbërësit
-200 gr kungull
-100 gr mëlçi pule
-50 gr sallatë jeshile
-5 kokrra vezë
-4 domate
-vaj ulliri (ekstra i virgjër)
-gjalpë
-kripë
-piper

Përgatitja:

Për të përgatitur këtë recetë, rrihini vezët në një tas, hidhjuni kripë dhe piper.

Ndajini në copa kungujt dhe skuqini me pak gjalpë dhe sallatën e ndarë në shirita në tiganin ku do bëni omëletën.

Pas 5 minutave hidhni dhe vezët sipër perimeve, mbulojini dhe gatuajini në flakë mesatare për 7 minuta dhe me ndihmën e një pjate kthejeni omëletën në anën tjetër dhe skuqeni edhe për 3-4 minuta duke ulur flakën.

Ndërkohë në një tigan tjetër, skuqni mëlçitë e ndara në copa me pak gjalpë, hidhni kripë dhe piper.

Hidheni omëletën në pjatë dhe kompletojeni me copat e mëlçisë dhe shërbejeni të ngrohtë, të rrethuar me domatet e qëruara, të prera dhe pa fara. Hidhjuni dhe pak vaj ulliri, kripë dhe piper.

 

LEXO TE NGJASHME

BLI ONLINE

BIZNESE TE ZONES

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.