Në një tas përziejmë vajin, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe salcën e sojës. Shtojmë pak kripë sipas shijes që preferoni.
Spërkasim me pak kripë peshkun, e lyejmë me fara susami duke i ngjeshur mirë ato me dorë që të ngjisin te peshku.
I vëmë filetat në një tavë të lyer me pak vaj ose me letër furre dhe i lyejmë me salcën e mësipërme (lëmë pak salcë për ta shërbyer).
E pjekim në furrë për 30 minuta ose dhe më shumë, sipas dëshirës suaj, por varet dhe sa të trasha janë filetat e peshkut. E shërbejmë me pak nga salca që përdorëm për ta lyer sipër.
Nje recete e fresket hidratuese dhe me dy perberes shume te thjeshte qe mund te gjenden shum shpejt ne frigoriferin tone
Ndoshta po ta shikoni si foto skeni per ta kuptuar. Gjuha e lashte e etruskve ( popull i lashte edhe shume i zhvilluar ne itali te cilet kane ndertuar Romen).
Duket te jete shqip
Fruta Deti, Oreksndjellese, Kalorike, Nderkombetare, Dreke ose Darke, Pranverore
Pure me bizele
Perberesit:
450 gr bizele
6 thelpinje hudher
5 gota uje
1 kube supe
Piper i zi
Krip
Majdanoz
Pergatitja:
Bizelet i patrojmë me ujë, pastaj i vendosim në tenxhere, në të shtojmë thelbinjtë e hudhrës të pa prerë,magdanozin, ujin, krypen dhe piperin e zi.
Bizelet i ziejmë për 10 minuta jo të mbuluara me kapak, pasatj vazhdojmë t’i ziejmë për 35 minuta ne tenxhere me kapak të mbyllur.
Tenxheren e largojmë nga zjarri pastaj fillojmë t’i shtypim derisa të krijojmë masë pureje nga to.
Sipër i shtojmë magdanoz të prerë imët.
Puret mundë t’i servojmë me llojin e mishit tonë të preferuar, ose t’i hamë ashtu, për këtë rast kemi vendosur për virshlle të tymosur.