Midhjet e gatuara me portokall dhe xhenxhefil do t'i mbani mend shume gjate, pasi jane jashtezakonisht te shijshme dhe per me teper, gatuhen shpejt
Byrecka te mbushura me kremvice te tymosur
PERSHKRIMI I RECETES
Përbërësit
• 125 gr salcë kosi
• kripë • 4 lugë gjelle vaj
• 4 lugë gjelle qumësht
• 1 vezë
• 250 gr miell
• 1 e bardhë vezë
• kremviçe e tymosur
Përgatitja
Në një tas të madh përziejmë miellin, kripën, salcën e kosit, yndyrën, 1 kokërr vezë.
Pasi e keni bërë brumin lëreni për 10 ose 20 minuta.
Nxehni furrën në 2500C.
Hapni brumin petë të hollë dhe priteni në formë drejtkëndëshi. Në çdo drej-tkëndësh vendosni kremviçe të tymosur me djath dhe nëse dëshironi edhe kaçkavall të butë.
I mbështillni drejtkëndëshat në role, vendosini në tepsi, lyeni me të bardhë vezë, spërkateni me qumësht dhe piqini në furrë.
Nese jeni mesuar gjithmone qe Tiramisune ta pergatisni me biskotat e posacme, ky eshte nje variant krejt i ndryshem, me mafishe. Nder te tjera, mungon edhe kakao per
Nese kur thoni embelsire keni ndermend kthimin permbys te gjithe kuzhines, per shkak te eneve e rremujes qe krijohet, nuk eshte ky rasti! Me fare pak perberes dhe nje
Shumellojshmeri peshqish, erezash dhe domate jane perberesit e pazevendesueshem per kete pjate qe di kaq shume gjera per detin dhe veren.
Dhe mos harroni copat e bukes (croutons) per ti