Patrojme hithrat, i shpelajme pastaj i ziejme per 2 minuta, i kullojme dhe i shpelajme prape me uje te ftohte.
Tiramisu eshte nje nder embelsirat me bashkekohore aktualisht. Ka prejardhje nga Italia dhe si recete njihet ne tere boten. Dominon shija e kafese ne te dhe nuk eshte shume e rende per tu konsumuar.
Pjata mund te konsiderohet antipaste per te shoqeruar pjatat e mishit te kuq apo djatherat e forte, me kripe. Por, ata qe duan mund ta konsumojne edhe vetem me shijen qe ka dhe ta konsiderojne nje pjate te shendetshme e te embel, per darke.
Ju duhen pak perberes per te pasur nje pjate te tille plot shije. Me beshamelin e bere me miell orizi, eshte e pershtatshme dhe per ju qe jeni te ndjeshem ndaj glutenit.
Ka nje shkolle mendimesh se ngjyrat e forta te ushqimeve mbartin vlera te medha ushqyese. Kjo eshte shume e vertete per sa i perket antioksiduesve, pasi ata ne vetvete jane pigmente, qe i japin ngjyren perkatese bimes, ne me te shumten e rasteve.