Perzjeme 2 gota me miell, kripen, sheqerin, salepin dhe soden , derisa te perfitojme nje mase homogjene, shtojme gjalpin dhe vazhdojme te punojme brumin edhe per pak kohe. Hedhim vajin, uthullen, te verdhen e vezes, dhe hedhim nga pak miell derisa te perfitojme nje brume te plote qe nuk ngjitet ne dore.
Nje nga shqetesimet e cdo nene eshte qe femijet e saj te ushqehen sakte dhe shendetshem. Sidomos kur jane te vegjel. Per kete arsye shume prej tyre, pervec recetave qe kane mesuar nga nenat e tyre, kerkojne vazhdimisht ne internet per ide te reja qe realizohen shpejt dhe thjeshte.
Ne keto dite te ftohta, nje prej ushqimeve me te ngrohta dhe me te shijshme eshte edhe trahanaja. Receta tradicionale turke eshte e vjeter dhe e dashur edhe per ne. Kush nuk i mban mend mengjeset apo mbremjet e ftohta kur gjyshet na vinin perpara trahanane per t'u ngrohur?
Perberesit 1 liter qumesht 2 filxhana te kafes miell 2 filxhana e gjysme sheqer
Kjo recete eshte jashtzakonisht e shishme fale salmonit ne te dhe menyres se kombinimit te perimene gjate pergatitjes.