Vendosim te vlojne ne nje tigan mbi temperaturen mesatare orizin, ujin, gjalpin dhe 1 luge gjelle vaj ulliri. Ulim temperaturen dhe i mbulojme duke i lene te ziejne derisa orzi te zbutet dhe lengu te perthithet, 20 deri ne 25 minuta.
Pula pritet, pastrohet, shpelahet, kullohet dhe pritet ne copa. E lyejme me kripe, piper, rozmarine te grire dhe gjalpe dhe lihet ashtu per 15 minuta
Keni probleme me gjumit dhe beni nje gjume te keq naten?
Specialistet ju rekomandojne ushqimet qe duhet te konsumoni para gjumit.
Ne nje ene hedhim miellin, vajin e ullirit, shkrijme majane ne nje gote uje dhe e bashkojme tek ena.
Dhjetori do te thote festa, dhe festa do te thote embelsira. Mire, nuk po themi ta teproni, sepse pas festave fillojne ankesat per ate barkun e fryre, por para ketyre embesirave askush nuk mund te refuzoje.