Per kete recete mund te perdorni edhe ndonje proshute qe pelqeni por eshte e keshillueshme pancceta. Nese e perfshini te perberesit duhet ta skuqni me qepen, ne fillim.
Perberesit:▪ 1 fete buke te thekur▪ Sallate jeshile▪ 50 gr djath Parmigiano ne copa te vogla▪ 5-6 domate qershi sipas deshiresPerberesit per salcen:▪ 200 gr fileto pule▪ 100 ml majoneze▪ 40 ml qumesht▪ 40 gr parmigiano i grire▪ 1 luge gjelle mustarde▪ 2 luge gjelle leng limoni▪ 1 thelbi hudherPergatitja:Perberesit e salces i fusim te gjithe bashke ne mikser dhe i perziejme deri sa te behet nje mase homogjene ne forme salce.Fileton e pules e presim ne kubike te vegjel dhe e skuqim me pak vaj ulliri, kripe dhe piper.
Perberesit
Patate te embla, te qeruara dhe te grira
1/3 kupe me therrime buke
1/3 kup majdanoz, e copetuar
1. Merrni nje llamarine furre dhe vendoseni ne furre te nxehte. Lereni per 30 minuta ne temperaturen maksimale.2. Vendoseni brumin ne nje siperfaqe te pudrosur me miell dhe mbrujeni. Hapeni me petes ne forme disku me trashesi 6 cm dhe diameter rreth 26 cm.3. Mbi nje tryeze kuzhine hidhni miell misri. Ne te shtroni peten e pices. Lyejeni siper me vaj ulliri dhe shtroni salcen e domates. Me pas ullinjte, sardelet, djathin e grire kaçkavall dhe sperkatin i me pak vaj ulliri.4. Vendoseni picen mbi llamarinen e furres dhe piqeni per 6-8 minuta.