Nese deshironi qe te pergatisni pite peinirli, ja cilet jane perberesit
Sa herë që ju shkon ndër mend të skuqni patate, ndjeheni keq, duke menduar yndyrën që ato thithin. Por dietologia Blerina Bombaj sjell sekretet për t’i shijuar ato pa ndjenjë faji. Ja disa të reja mbi patatet eskuqura.
Pispili me gjize dhe spinaq340 kcal per racionJu furnizon me proteina, te cilat ngadalesojne perthithjen e sheqerit ne gjak. Ne kete menyre parandaloni rritjen e glicemise.
Sasia: Per dy personaVeshtiresia: MinimaleKoha e pergatitjes: 10 minutaKoha e gatimit: 50 minutaPerberesit: 400gr gjize pa yndyre, 500gr spinaq, dy patate te ziera, kripe dhe piper.Pergatitja: Zieni spinaqin ne pak uje, shtrydheni dhe grijeni. Bashkojeni me patatet e ziera dhe gjizen, duke i hedhur piper dhe pak kripe. Perzierjen e perftuar vendoseni ne nje tave te mbuluar me leter furre dhe futeni te piqet per rreth 40-45 minuta ne furre me 200
grade. Kjo eshte nje pjate unik
Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gjuhën arabe do të thotë dhjetë. Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharem në fenë bektashiane.
Ashurja ndryshe quhet pudingu i Noes dhe sipas legjendës thuhet që barka e Noes u ndal në afërsi të malit Arat në Turqi dhe meqënëse rezervat ushqimore ishin të pakta dhe iu kishte ngelur vetëm grurë dhe sheqer gatuan këtë ëmbëlsirë të veçantë që quhet ashure.
Kjo pjatë e parë është lazanja klasike italiane dhe shumë e njohur tashmë edhe në tryezat tona. Përbërësit per Lazanje me mish te grire: