Makaronat me fruta deti janë më të pëlqyerat, sidomos me ardhjen e pranverës, ndaj ne ju sugjerojmë t’i bëni vetë në shtëpi me përbërësit dhe kohën e duhur. 120 gr makarona spagheti, 100 gr skampi, 100 gr midhje, 50 gr karkaleca, 50 gr kallamar. 50 gr oktapod, 200 gr domate, 2 thelpinj hudhër, pak vaj ulliri, pak majdanoz, pak kripë (perimesh), pak verë e bardhë.
Patate te pjekura me veze: Dreke per tere familjen e gatshme ne cast
Perberesit:
– 4 patate te medha,
– 2 qepe,
– 2 gota uje,
– 2 decilitra vaj,
– Pak ereza te thata,
– Pak kripe,
– Pak piper.
Per shtese:
– 3 veze,
– 4 luge miell,
– 4 – 5 luge vaj,
– Ereza te thata,
– Piper,
– Uje (ben edhe 100 g kaçkavall).
Pergatitja:
Ne nje ene rezistuese ndaj zjarrit qitni qepen e grire, pastaj shtoni pataten e prere ne feta, erezat dhe vajin dhe qe te gjitha perzieni me dore.
Pastaj qitni uje dhe futeni ne furre shporeti ne 250 grade celsius qe te piqet.
Tundni shtesen nga vezet, vaji, erezat dhe mielli dhe qe te gjitha qitni siper patateve.
Futeni serish ne furre qe te piqet.
Ne patatet e pjekura te nxehta mund te qitni edhe pak kaçkavall te grire ne rende.
Ne Elbasan, Dita e Veres nuk mund te imagjinohet pa ballokumet. Nëse doni edhe ju t’i bëni vetë në shtëpinë tuaj, kudo që jeni, më poshtë ju tegojme receten tradicionale te pergatitjes se ballokumeve. Përbërësit për përgatitjen e 15-20 Ballakumeve:
Padyshim qe receta e sotme perfaqeson nje pjate festash, nje darke mes miqsh ose familjaret tuaj. Do tt na faltnderoni pasi ta keni shijuar.
Embelsira te preferuara te shumices se njerezve janë kiflet, te buta dhe te mbushura me fill te embel apo te njelmet.