Përbërësit: ●100g sheqer ● 1 vezë ● 30ml qumësht ● 140g gjalpë i tretur i ftohtë ● 330g miell ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira
Një pjatë klasike franceze e inkuadruar në makarona. Përdorni perimet që janë në sezon dhe shijoni këtë pjatë tejet të shijshme!Nxejmë furrën në 200C.Vendosim të gjitha perimet dhe hudhrën në një enë për pjekje dhe hedhim pak vaj ulliri dhe mjaltë mbi. Shtojmë dhe degëzat e rozmarinës dhe kripë e piper. Pjekim në furrë për rreth 20 minuta ose deri sa të gjitha perimet të jenë zbutur dhe të kenë marrë ngjyrë
Akullorja shijon akoma me shumë kur e beni vete me perberesit me te thjeshte qe ju gjenden ne shtepi. Provoni kete recete super te lehte me kos.
Kjo eshte menyra me speciale per te gatuar kallamare, edhe pse ka shije pikante. Kerkon vetem 20 minuta per t’u pergatitur dhe sherben per 4 persona.
Mishi i bardhë i pulës mund të jetë më i shijshëm se pjesa tjetër e mishit të pulës, prandaj shikoni se si duhet ta piqni.
Mishi i bardhë shpesh është i thatë dhe për shumicën është zgjedhja më e mirë. Megjithatë, nëse dini se si ta gatuani mishin e pulës, mishi do të mbajë lëngun e vet.
Përgatitni marinadën me të cilën do të lyeni mishin të shijshëm dhe kërcëllues,