E keni pare shpesh pijen "Smoothie" ne menyte e bareve te ndryshme. Nese ju pelqen fare mire kete leng mund ta pergatisni dhe ne shtepi. Nese zgjidhni futat e duhura ajo shnderrohet ne nje pije ...
Ka shume mjeke te njohur popullore per sherimin natyral, e me kete rast nje prej tyre ka vendosur nje recete shume efektive ta ndaje me te gjithe neve, qe ka te beje me pastrimin radikal te zorreve.
Lajme perimet me uje te bollshem dhe me pas I presim ne forme kubike.Ne nje tenxhere me vaj hedhim qepe te grire holle dhe pasi e perziejme derisa te zverdhet, shtojme karotat, selino,
Penne me domate, spec djegës dhe spinaq
Për të gatuar penne me domate, spec djegës dhe spinaq veprojmë në këtë mënyrë: Ziejmë pennet në ujë me kripë sipas udhëzimeve të amballazhit. Skuqim qepën, hudhrën dhe specin djegës në vaj ulliri, në zjarr të mesëm deri sa të fillojnë të marrin ngjyrë. Shtojmë domatet bashkë me rigonin dhe gatuajmë në zjarr të ulët për rreth 10 minuta. Shtojmë spinaqin bashkë me pak kripë dhe gatuajmë duke përzierë për rreth 1 minutë. Kullojmë pennet dhe i shtojmë bashkë me pak nga uji i zieries në tigan. Gatuajmë në zjarr të fortë duke përzierë deri sa salca të ketë viskozitetin e dëshiruar. Rregullojmë shijen për kripë nëse është nevoja dhe i shërbejmë pennet të spërkatura me djathë të grirë.
Përbërësit: – 350 gr penne – 1 lugë gjelle vaj ulliri – 1 qepë e grirë hollë – 2 thelpinj hudhër të grira – ½ lugë çaji spec djegës i grirë – 400 gr domate konservë – ½ lugë çaji rigon – 120 gr spinaq i freskët – rreth 30 gr parmigiano e grirë
Supe me fasule dhe kerpurdha eshte nje ushqim i shpejte dhe shume i shendetshem per trupin e njeriut.