Ëmbëlsirë që të shkrihet në gojë: Kek me djathë dhe çokollatë
Përbërësit:
230 gr krem djathi (i zbutur)
3/4 filxhan sheqer (i bardhë)
3 kokrra vezë
1/4 filxhan gjalpë
2 filxhan çokollatë (copa të vogla, gjysmë të ëmbla)
2/3 filxhan miell
1/2 lugë çaji pluhur pjekës
1/4 lugë çaji kripë
Përgatitja:
Nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë C. E lyejmë me yndyrë tepsinë ku do të pjekim. Përziejmë djathin me 1/4 filxhan sheqer dhe 1 vezë dhe i rrahim derisa të zbuten.
Hedhim një filxhan copa çokollatë në përzierjen e djathit krem. E lemë mënjanë.
E mbushim tiganin me ujë dhe e lemë derisa të vlojë. Fikim nxehtësinë dhe vendosim një tas provë ngrohjeje mbi ujë.
Në një tas përziejmë gjalpë me kupën e mbetur të copave të çokollatës. I përziejmë derisa të shkrihen dhe përzihen së bashku. Zhysim në përzierje gjysmë filxhan sheqer dhe 2 vezë. Bëjmë bashkë miellin, pluhurin e pjekjes dhe kripën.
I përziejmë në çokollatë derisa përzierja të jetë kompakte. Hedhim gjysmën e brumit në tiganin e përgatitur për pjekje. Shpërndajmë përzierjen e djathit krem mbi shtresën e çokollatës.
I hedhim sipër përzierjen e çokollatës (nuk ka nevojë të mbulojë krejtësisht shtresën e djathit krem). Duke përdorur një thikë, shtjellim shtresën e sipërme të çokollatës në djathin krem.
E pjekim në furrën e nxehur më parë në 175 gradë C, për 25 deri në 30 minuta. E lemë të ftohet tërësisht. E presim në 12 deri në 16 pjesë. E vendosim në frigorifer ose në ngrirje.
LEXO TE NGJASHME