Tortë me toptha kokosi
Perbersit per topthat:
250 gr krem djathi
50 gr kokos
50 gr sheqer
2 te verdha te vezes
2 luge nisheste
Perbersit per pandispanjen e kafte:
5 veze
150 gr sheqer
3 luge vaj
50 gr kakao
100 gr miell
1 luge rum
1 luge pluhur per pjekje
Perbersit per glazuren:
50 ml qumesht
50 gr margarin
100 gr cokollate
Udhezimet:
Perziejme te gjithe perbersit per topthat dhe formojme nje mase homogjene nga e cila formojme
tptha te vegjel dhe I radhisim ne tepsi te mbuluar me leter per pjekje sikurse ne foto.
Perzeijme te bardhat e vezeve me sheqerin derisa te behet nje shkume e forte.
Shtojme te verdhat nje nga nje duke perzier vazhdimisht,shtojme dhe vajin.
Ne fund shtojme miellin e perzier me kakaon dhe pluhurin per pjekje.Shtojme dhe rumin(opsionale).
Krejt kete mase e qesim persiper topthave te radhitur dhe rrafshojme mire qe te mbulohen sadopak
topthat e kokosit.
Pjekim ne 180 grade per 30 minuta.
Per glazuren e shkrijme qe te tre perbersit bashke dhe qesim mbi embelsiren e pjekur dhe te ftohur.
(Varesisht nga numri I topthave e zgjedhim edhe madhesin e kallepit ku do ti pjekim)
LEXO TE NGJASHME