Pite italiane me spinaq
Nevojiten:
* 1 kg spinaq
* 400 gr petë të gatshme
* 11 vezë
* 250 gr djathë
* 100 gr parmezan
* 1 kokë qepë
* miell
* majdanoz
* 50 gr margarinë
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi:
Në tenxheren në zjarr e vëmë margarinën të shkrihet dhe në të e skuqim qepën. Spinaqin e presim në copë të imëta dhe pasi zbutet qepa, në tenxhere e shtojmë spinaqin e prerë dhe përziejmë.
Spinaqin e lëmë të kaurdiset, duke e mbuluar tenxheren me kapak.
Fillojmë me përgatitjen e përmbajtjes për brendi. Në një enë të madhe e grijmë djathin, shtojmë parmezan dhe majdanozin e grirë.
Spinaqin e zier dhe të kulluar e shtojmë në enë, thyejmë dy vezë. Përziejmë me lugë, derisa të fitojmë një masë homogjene.
LEXO TE NGJASHME