Lazanje me mish pule

 

00000pule

Perberesit:

▪ 400 gr. pasta per lazanje
▪ 500 gr. çfaredo mishi pule
▪ 200 gr. kerpudha te thata
▪ 100 gr. qepe
▪ 100 ml vere e bardhe
▪ vaj, kripe
▪ 200 gr. domate (pa lekure)
▪ 200 gr. djathe ‘Parmixhano’ i grire

Salca beshamel

▪ 70 gr. miell i bardhe
▪ 100 gr. gjalpe
▪ 1 l qumesht
▪ 2 thelb hudhre te grira
▪ arremyshk i bluar
▪ kripe
▪ 100 ml. ajke qumeshti

Pergatitja:

Per te pergatitur nje salce beshamel, ne gjalpe skuqim pak miellin dhe hudhren e grire, sa t’i ndjehet aroma. Shtojme qumeshtin e vluar, kripen, arremyshkun dhe se bashku i ziejme. Ne fund, shtojme ajken per te perfituar nje beshamel, disi me te holle.

Mishin e pules e presim ne rriska te holla. Ne vaj te nxehte, skuqim qepen e grire, shtojme mishin e pules dhe kerpudhat e grira.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.