Lazanje me mish pule
Perberesit:
▪ 400 gr. pasta per lazanje
▪ 500 gr. çfaredo mishi pule
▪ 200 gr. kerpudha te thata
▪ 100 gr. qepe
▪ 100 ml vere e bardhe
▪ vaj, kripe
▪ 200 gr. domate (pa lekure)
▪ 200 gr. djathe ‘Parmixhano’ i grire
Salca beshamel
▪ 70 gr. miell i bardhe
▪ 100 gr. gjalpe
▪ 1 l qumesht
▪ 2 thelb hudhre te grira
▪ arremyshk i bluar
▪ kripe
▪ 100 ml. ajke qumeshti
Pergatitja:
Per te pergatitur nje salce beshamel, ne gjalpe skuqim pak miellin dhe hudhren e grire, sa t’i ndjehet aroma. Shtojme qumeshtin e vluar, kripen, arremyshkun dhe se bashku i ziejme. Ne fund, shtojme ajken per te perfituar nje beshamel, disi me te holle.
Mishin e pules e presim ne rriska te holla. Ne vaj te nxehte, skuqim qepen e grire, shtojme mishin e pules dhe kerpudhat e grira.
LEXO TE NGJASHME