Fileto qengji me Mjalte dhe Fara lulekuqe
Perberesit
400 gr mish qengji (fileto)
125 gr patate
80 gr qumesht
70 gr mjalte
50 gr soje
disa qepujke
Pergatitja
1
Per te pergatitur kete recete, sperkasni fileton e mishit te qengjit me borzilok te grire, qepujka, piper dhe marinojini te mbuluara per rreth 1 ore.
2
Qeroni patatet, prejini ne copa dhe gatuajini ne avull per 20 minuta.
3
Nderkohe, lani nje kerpudhe, thajeni ujin dhe priteni.
4
Bejeni pure pataten, shtoni kerpudhat, 7 gr vaj, qumeshtin, kripen dhe perziejeni bashke, per te bere nje salce.
5
Ngrohni mjaltin ne nje ene per 3-4 minuta derisa te filloje te karamelizohet.
6
Shtoni edhe farat e lulekuqeve.
7
Dekoroni pjatat me sallate, copat e mishit, bizelet e ziera dhe salcen e patateve.
LEXO TE NGJASHME