Fileto qengji me Mjalte dhe Fara lulekuqe

0fileto

Perberesit

400 gr mish qengji (fileto)

125 gr patate

80 gr qumesht

70 gr mjalte

kerpudha

borzilok

50 gr soje

disa qepujke

sallate jeshile

bizele

fara lulekuqesh

vaj ulliri

kripe

piper

Pergatitja

1

Per te pergatitur kete recete, sperkasni fileton e mishit te qengjit me borzilok te grire, qepujka, piper dhe marinojini te mbuluara per rreth 1 ore.

2

Qeroni patatet, prejini ne copa dhe gatuajini ne avull per 20 minuta.

3

Nderkohe, lani nje kerpudhe, thajeni ujin dhe priteni.

4

Bejeni pure pataten, shtoni kerpudhat, 7 gr vaj, qumeshtin, kripen dhe perziejeni bashke, per te bere nje salce.

5

Ngrohni mjaltin ne nje ene per 3-4 minuta derisa te filloje te karamelizohet.

6

Shtoni edhe farat e lulekuqeve.

7

Dekoroni pjatat me sallate, copat e mishit, bizelet e ziera dhe salcen e patateve.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.