Kruasan me cokollate per mengjes
Ushqimi me i shijshem qe mund te hani ne mengjes eshte nje briosh i mbushur me çokollate.
Prandaj sot po iu sjellim receten e plote sesi te pergatisni vete nje kruasan ne kushte shtepie dhe me ingredientet qe iu gjenden ne frigoriferin tuaj.
Perberesit:
250 gr gjalpe
300 gr miell
1 luge kafeje maja buke
100 gr çokollate e shkrire
3 luge gjelle sheqer
2 veze
Kripe
Pergatitja:
Ne fillim perzieni gjalpin me miellin dhe formoni nje brume te cilin lereni te vije ne frigorifer. Ne nje tas tjeter shkrini majane dhe hidhni pjesen tjeter te miellit.
Masa e krijuar do jete homogjene duke shtuar qumeshtin, sheqerin, kripen dhe vezet. Perzieni perberesit me dore derisa brumi te jete i bute.
Mbeshtilleni brumin me nje leter kuzhine dhe futeni ne frigorifer. Pas disa oresh me ndihmen e nje petesi hapni te dy masat e brumit te cilat i keni bashkuar kur i nxorret nga frigoriferi.
Ne mes te brumit hidhni gjalpin. Me pas peten paloseni dhe lereni ne frigorifer per 30 minuta. Nxirreni peten nga frigoriferi dhe ndajeni ne trekendesha te vegjel dhe mbushini me çokollate.
Lerini per 60 minuta dhe lyejini siper me veze dhe futini te piqen ne 190 grade per 20 minuta.
LEXO TE NGJASHME