Tave Portugeze me Tuna dhe Oriz

0000000000000000000000000000000000000000 receta

Perberesit

3 gota uje

1 e gjysme filxhane oriz (i bardhe, i pagatuar)

1 luge gjelle gjalpe

2 luge gjelle vaj ulliri

qepe (e vogel, e copetuar)

2 thelpinj hudher (te grire)

142 gr peshk ton (tuna, te drenazhuar)

3/4 filxhan krem pana

3 luge gjelle keçap

1 luge çaji salce (speci pikant)

kripe

piper

1/2 filxhan ullinj te zinj (me feta)

1/2 filxhan djathe Cheddar (i copetuar)

Pergatitja

1

Vendosim te vlojne ne nje tigan mbi temperaturen mesatare orizin, ujin, gjalpin dhe 1 luge gjelle vaj ulliri. Ulim temperaturen dhe i mbulojme duke i lene te ziejne derisa orzi te zbutet dhe lengu te perthithet, 20 deri ne 25 minuta.

2

Nxehim paraprakisht furren ne 175 grade C. Nxehim 1 luge gjelle vaj ulliri ne nje tigan rreth temperatures mesatare. E kaurdisim me qepe dhe hudher. E gatuajme derisa qepa te zbutet dhe te behet e tejdukshme, per rreth 5 minuta.

3

E perziejme ne ton, krem pana, ketchup, salce, kripe dhe piper. I ziejme ne temperature te ulet derisa perzierja te ntrashet, per rreth 10 minuta.

4

Mbulojme pjesen e poshtme te nje pjate pjekjeje me gjysmen e orizit te gatuar.

5

Perhapim perzierjen e peshkut ton mbi oriz dhe e mbulojme me orizin e mbetur.

6

Mbi oriz hedhim ullinj dhe djathe. I pjekim deri sa djathi te shkrihet dhe tava te jete e nxehte, per 15 deri ne 20 minuta.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.