Perberesit
- Miell 500 gr
- Djathe 300 gr
- Uje 300 ml
- Veze 4 kokrra
- Proshute 300gr
- Vaj ulliri ekstra i virgjer 100 ml
- Gjalpe 100g
- 1 luge gjelle maja birre e fresket
- 1 luge çaji kripe
- Ereza sipas deshires
Pergatitja
Ne nje ene hedhim miellin, vajin e ullirit, shkrijme majane ne nje gote uje dhe e bashkojme tek ena. I trazojme mire dhe ne fund shtojme kripen me pjesen tjeter te ujit gradualisht. I trazojme derisa te arrijme nje mase homogjene. Masen e brumit e leme te pushoje per rreth 1 ore.
Pasi ka kaluar 1 ore apo masa ka dyfishuar vellimin, e ndajme ne pjese te vogla te barabarta.
Hapim brumin ne forma katrore ose drejtkendesh. Bashkojme vezet me djathin dhe gjalpin. Ndezim furin ne 190°C.
Hedhim mbushjen ne mes dhe e kapim nga dy ekstremet duke i bashkuar. Shtojme proshute sipas deshires.
I pjekim ne furre per 15-20 minuta! Ju befte mire
source - namnamra
LEXO TE NGJASHME