Pite me havjar dhe kerpudha!
Perberesit:
▪ 500 gr kore te gatshme
▪ 100 ml uje
▪ 100 ml vaj
▪ gjysme kavanozi ajvar
▪ 500 g kerpudha shampinjon
▪ 1 presh
▪ kripe sipas shijes
Pergatitja:
1. Priteni preshin imet dhe marinojeni me pak uje dhe vaj. Kur te zbutet, shtoni kerpudhat e grira ne rende. Zieni derisa te avullohet i gjithe uji, nese mbetet pak uje, perdoreni per lyerje te koreve. Nese ju tepron uje nga kerpudhat, atehere uji nuk ju nevojitet per te lyer koret, merrni brushen dhe me ate leng lyeni koretduke kombinuar edhe vajin.
2. Merrni nga tri kore. Te paren sperkateni pak me vaj, vereni tjetren dhe lyeni me ujin e mbetur nga kerpudhat apo me uje te zakonshem. Vereni edhe koren e trete, lyejeni pothuajse te teren me ajvar.
3. Lereni nje te cilen te fundit do ta mbeshtillni te palyer, qe te mos rrjedhe dhe atehere ne tere gjatesine e kores vendosni kerpudhat e marinuara me preshin. Keshtu veproni edhe me koret e tjera.
4. Piqni ne furren e ngrohur me pare ne 220 grade derisa te skuqen. Nese ju mbetet vaj dhe lengu i kerpudhave, lirisht lyejini piten, shpojeni me thike dhe serish lyejini. Teprica e ujit do te avullohet derisa eshte duke u pjekur ne furre
LEXO TE NGJASHME