Petulla me jeshilleqe
Me kot u jeni shmangur petullave deri me sot…Nuk kenipse i kategorizoni “brumera”, kur ende nuk keni provuar receten e meposhtme.
Perberesit:
▪ 100 g miell
▪ 2 kokrra veze
▪ 2 luge niseshte
▪ 100 g spinaq i pastruar
▪ 1 qepe e njome
▪ nenexhik i fresket sipasdeshires
▪ ½ gote uji uje i gazuar
▪ kripe e piper
▪ vaj misri per skuqje
Pergatitja:
Presim holle te gjitha jeshilleqet dhe i hedhim ne nje tas. Po aty shtojme vezet, kripen, piperin, ujin e gazuar dhe ne fund miellin dhe niseshtene.
I perziejme mire derisa te krijohet nje mase e lidhur. Pastaj, shkruan Living, me ndihmen e nje luge i skuqim ne nje ene te thelle me vaj misri, ne temperature mesatare, derisa te marrin ngjyre te arte.
I shoqerojme sipas deshires me perime turshi ose me salce kosi, me pak vaj ulliri dhe hudher
LEXO TE NGJASHME