Biskota me kokos, tershere dhe drithera
Jane shume te shijshme dhe mund te hahen mes vakteve apo si shoqeruese.
Perberesit:
▪ 1/2 filxhan gjalpe
▪ 1/2 filxhan sheqer kaf
▪ 1/2 filxhan sheqer (te bardhe)
▪ 1 veze
▪ 1 luge çaji ekstrakt vaniljeje
▪ 1 filxhan miell
▪ 1 filxhan Corn Flakes (te grimcuara)
▪ 1 filxhan tershere
▪ 1 luge çaji sode buke
▪ 1/2 luge çaji kripe
▪ 1/2 luge çaji pluhur pjekes
▪ 1 e 1/3 gota kokos (copa)
Pergatitja:
Nxehim paraprakisht furren ne 175 grade C. Ne nje tas te madh, perziejme se bashku ne nje mase kremoze gjalpin, sheqerin kafe dhe sheqerin e bardhe. I trazojme ne veze dhe ne vanilje.
Perziejme se bashku miellin, soden e bukes, kripen dhe pluhurin e pjekjes. I trazojme derisa perzierja te behet kremoze. Shtoni bollgurin e tersheres, dritherat e grimcuar dhe copat e kokosit dhe i perziejme.
Hedhim brumin me luge çaji mbi nje flete gatimi. Biskotat duhet te jene pak larg nga njera-tjetra. I pjekim per 10 deri ne 12 minuta ne furren e nxehur qe me pare. Biskotat duhet te marrin ngjyren kafe te lehte ne skaje dhe ne fund.
Hiqini nga fletet e pjekjes dhe lerini te ftohen ne rrjeta teli.
LEXO TE NGJASHME