Supe me hithra dhe veze
Perberesit
500 gr hithra | |
4 veze | |
200 gr djath | |
3 qepe te njoma | |
gjysem filxhani vaj | |
Piper te zi | |
1 filxhan kafeje uje |
Hapat
1 | Patrojme hithrat, i shpelajme pastaj i ziejme per 2 minuta, i kullojme dhe i shpelajme prape me uje te ftohte. |
2 | Ne nje tenxhere nxejme vajin, dhe i fergojme qepet e prera. Pasi qepet te zbuten, shtojme hithrat te cilet i kemi prere me pare. Shtojme 1 filxhan kafeje me uje (ose dhe me pak). |
3 | Ne nje ene rrahim vezet pastaj ngadal duke e perzier me tel e shtojme ne tenxhere, pastaj shtojme djathin e prere ne rende, masen e ziejme derisa shohim qe vezet jane gati. |
4 | Shtojme piper te zi sipas shijes. |
LEXO TE NGJASHME