Torte kupole

00tiramisu galleryImage

 Perberesit

100 gr margarine
120 gr sheqer
veze
150 gr miell
½ pluhur per pjekje
2 luge kakao
Maje gishtash Krip
75 ml qumesht
KREMI:
500 ml ajke e embel 
200 ml ajke e tharte 
100 gr sheqer pluhur
Therrime çokollate
7-8 banana

Hapat

1 Perzijme vezet me sheqerin,shtojme margarinen e shkrire,miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe kakaon.
2 Masen e qesim ne kallep te mbuluar me leter per pjekje me madhesi 26 dhe pjekim ne 200 grade per 15-20 minuta,ose derisa pjekja vertetohet me rremojce.
3 Pandispanjen e pjekur elem te ftohet ne kallep dhe pastaj presim me thike skajet ne gjersi 2 cm nga rrethi i kallepit.
4 Perzijme ajken e embel derisa te trashet ne shkume.
5 Perzijme ajken e tharte me sheqerin pluhur derisa te homogjenizohet kremi.
6 Me pas perziejme qe te dyja kremerat derisa te bashkohet mire kremi.
7 Ne pjesen e mbetur te pandispanjes 24cm diameter,shtrijme nje shtrese bananesh te prera pergjysem per se gjati.
8 Persiper bananeve qesm tere kremin ne te cilin kemi shtuar edhe therrimet e cokollates.
9 Me pjesne e mbetur te pandispanjes 2 cm qe kemi prere paraprakisht e bejme therrim me duar duke grimcuar sa me imet.
10 Therrimet e pandispanjes i qesim persiper kremit me ajkat.
11 Embelsiren e leme te ftohet ne frigorifer per disa ore.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.