Torte kupole
Perberesit
100 gr margarine | |
120 gr sheqer | |
2 veze | |
150 gr miell | |
½ pluhur per pjekje | |
2 luge kakao | |
Maje gishtash Krip | |
75 ml qumesht | |
KREMI: | |
500 ml ajke e embel | |
200 ml ajke e tharte | |
100 gr sheqer pluhur | |
Therrime çokollate | |
7-8 banana |
Hapat
1 | Perzijme vezet me sheqerin,shtojme margarinen e shkrire,miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe kakaon. |
2 | Masen e qesim ne kallep te mbuluar me leter per pjekje me madhesi 26 dhe pjekim ne 200 grade per 15-20 minuta,ose derisa pjekja vertetohet me rremojce. |
3 | Pandispanjen e pjekur elem te ftohet ne kallep dhe pastaj presim me thike skajet ne gjersi 2 cm nga rrethi i kallepit. |
4 | Perzijme ajken e embel derisa te trashet ne shkume. |
5 | Perzijme ajken e tharte me sheqerin pluhur derisa te homogjenizohet kremi. |
6 | Me pas perziejme qe te dyja kremerat derisa te bashkohet mire kremi. |
7 | Ne pjesen e mbetur te pandispanjes 24cm diameter,shtrijme nje shtrese bananesh te prera pergjysem per se gjati. |
8 | Persiper bananeve qesm tere kremin ne te cilin kemi shtuar edhe therrimet e cokollates. |
9 | Me pjesne e mbetur te pandispanjes 2 cm qe kemi prere paraprakisht e bejme therrim me duar duke grimcuar sa me imet. |
10 | Therrimet e pandispanjes i qesim persiper kremit me ajkat. |
11 | Embelsiren e leme te ftohet ne frigorifer per disa ore. |
LEXO TE NGJASHME