Tiramisu ne gote
Tiramisu eshte nje nder embelsirat me bashkekohore aktualisht. Ka prejardhje nga Italia dhe si recete njihet ne tere boten. Dominon shija e kafese ne te dhe nuk eshte shume e rende per tu konsumuar.
Produktet qe nevoiten per pergatitjen e Tiramisu (per 6 persona):
300 ml kafe
5 te verdha te vezeve
150 gr sheqer
disa pika rum
500 gr djath maskarpone
200 ml ajke per shllag
15 biskota
Kakao pluhur
Pergaditja
1. Zihet kafja, aromatizohet me rum dhe lihet te ftohet.
2. Mbi avull miksohen te verdhat e vezeve me sheqer deri sa te shkrihet i gjithe sheqeri, pastaj kjo mase ftohet. Here pas here perzihet.
3. Nga ajka e embel behet shllagu pak me i trashe. Me ane te mikserit perpunohet djathi mascarpone dhe ne te vendoset shllagu. Menjehere vendoset edhe kremi i ftohur i te verdhave te vezeve. Te gjithe perberesit perzihen ne menyre qe te krijohet mase homogjene.
4. Pergaditen 6 gota. Ne fund te seciles gote vendosen nga 2 luge krem. Kremipluhuroset me kakao dhe mbi te vendosen copat e thyera te biskotave te zbutura me kafe. I gjithe ky proces perseritet derisa te mbushet gota plote.
5. Gotat vihen ne frigorifer se paku per nje ore. Tiramisuja sherbehet vetem atehere kur te jete ftohur mire
LEXO TE NGJASHME