Presh me beshamel te bere me miell orizi

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000 oriz

Ju duhen pak perberes per te pasur nje pjate te tille plot shije. Me beshamelin e bere me miell orizi, eshte e pershtatshme dhe per ju qe jeni te ndjeshem ndaj glutenit.

Perberesit per 4 persona:

500 gr presh
2 luge vaj ulliri
1 luge me susam te zi ose te bardhe
disa dege trumze
1 luge me Parmigiano te grire

Per beshamelin me miell orizi:

100 gr. gjalpe
100 gr. miell orizi
600 ml. qumesht
Pakez arre myshku
1 luge te vogel kripe
Pak piper te zi

Pergatitja:

Pastroni preshte mire duke hequr pak pjesen e gjetheve dhe pritini ne copa te medha gati ne 3-she.

Vendosni te ziejne ne uje me kripe per 10-15 minuta. Kullojini me kujdes qe mos i prishni formen dhe renditini ne nje tave te lyer me vaj ulliri poshte. Shtoni gjethe trumze, pak piper te zi dhe kripe.

Nderkohe pergatisni beshamelin duke shkrire gjalpin, shtoni miellin e orizit dhe vazhdoni skuqeni por mos e lini te marr shume ngjyre, pastaj jashte zjarrit shtoni qumeshtin, perzieni vazhdimisht qe mos ju behet me kokrriza dhe vendoseni perseri ne zjarr qe te trashet.

Shtoni kripen, piperin dhe arren e myshkut dhe lereni mbi zjarr duke e perziere pa ndale derisa te trashet.

Shtoni salcen siper preshve duke i mbuluar plotesisht ato. Sperkateni siperfaqen me djathe te grire, susam dhe pak vaj ulliri siper.

Piqeni ne furre e e nxehur me pare ne 180°C derisa siperfaqja te jete e thekur mire.

Sherbejeni te ngrohte.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.