Sikurse "indijankat"
Perberesit
4 veze | |
150 gr sheqer | |
200 gr miell | |
1 pluhur per pjekje | |
KREMI: | |
600 ml qumesht | |
2 pudinga vanilje | |
150 gr margarine | |
3 luge sheqer | |
1 sheqer vanilije | |
Pak çokollate e shkrire |
Hapat
1 | Perzijme pluhurin e pudinges me 100 ml qumesht kurse pjesen tjeter e veme te vloje me sheqerin. |
2 | Kur qumeshti vlon shtojme pudingat e tretura dhe perziejme derisa te trashet pudinga. |
3 | Largojme nga zjarri dhe leme te ftohet duke perzier kohe pas kohe. |
4 | Pastaj perziejme margarinen me sheqerin derisa te behet nje mase kremoze dhe shtojme tek pudngat e ftohura. |
5 | Perzijme derisa te homogjenizohet kremi. |
6 | Ndajme te bardhet nga te verdhat e vezeve. |
7 | Te bardhat i perziejme ne shkume te forte,pastaj shtojme te verdat nje nga nje duke perzier vazhdimisht. |
8 | Ne fund shtojme dhe miellin e perzier me pluhurin per pjekje. |
9 | Masen e perziejme tanim me luge dhe mbushim kallepin e tullumbave ose ne munges e qesim ne nje qese te ciles i presim skajen ne gjeresi 2cm. |
10 | Masen e perziejme tanim me luge dhe mbushim kallepin e tullumbave ose ne munges e qesim ne nje qese te ciles i presim skajen ne gjeresi 2cm. |
11 | Masen nga qesja e qesim ne tepsi te mbuluar me leter per pjekje ne gjatesi 5-6 cm duke lene hapesire mes tyre. |
12 | Pjkeim ne furren e parangrohur 200 grade per 5 minuta. |
13 | Embelsirat ashtu te vakta i ngjesim nga dy mes veti me kremin e pergaditur me pare. |
14 | Nje pjese te kremti sipas deshires i shtojme cokollate te shkrire dhe dekorojme persiper me nga nje pjese te kafte e nje pjese te verdhe |
LEXO TE NGJASHME