Malaga ,embelsire me banane dhe cokollate
Perberesit
10 cope pishkote | |
2 kg banana | |
300 ml ajke e embel | |
100 ml nescafe | |
400 gr c çokollate per zierje | |
50 gr cokollate e bardhe | |
sipas deshires arra te grira | |
1 | Shkrijme cokollaten(sipas deshires shtoni dhe 50 gr margarin,2 luge vaj). |
2 | Pishkotet i kalojme nga njera ane ne neskafe. |
3 | Tundim ajken e emebl derisa te trashet ne shkume te forte. |
4 | Ne anen e njmour te pishkotes,shtrojme nje shtrse kremi ajke te embel.shtrijme bananen e prere ne dy skajet dhe mbeshtesim mire mbi kremin ne pishkote. |
5 | Marim pishkoten se bashku me banenen e kalojme neper cokollate nga te gjitha anet(me se lehit e bejme kur e mbjame me pirun mbi enen ne te cilen eshte cokollata e shkrire dhe ne kete menyre nuk humbim aspak cokollate sepse sasia e tepert bie ne ene dhe e perdorim prap.) |
6 | Embelsiren e leme te ftohet ne leter per pjekje ne ndonje tabak. |
7 | Shkrijme cokollaten e bardhe.dhe fusim ne nje qese,prejm skajet,dhe dekrojme persiper duke bere vijeza mbi te,dekrojme dhe me arra te grira dhe servojme sipas deshires. |
LEXO TE NGJASHME