Embelsire me kokos dhe grize
Perberesit:
- 6 ve
- 200 gr margarine
- 150 gr sheqer
- 3 luge kakao
- 6 luge qumesht
- 400 gr miell
- 1 qese pluhur paste
- Pak krip
Sherbeti:
- 3 luge sheqer
- 200 ml qumesht
Kremi:
- 750 ml qumesht
- 8 luge griz(ermik)
- Levoren e gjysem limoni
- Nje luge leng limoni
- 150 gr sheqer
- 200 gr margarine
- 150 gr kokos
Glazura:
- 200 gr qokollate e zeze
- 6 luge ajke e embel
Udhezimet:
Perzihen margarine me sheqer derisa te shkrihet sheqeri dhe pastaj kesaj mase i shtohet kripa dhe perzihet vazhdimisht dhe pastaj i shtohen vezet nje nga nje duke e perzier masen. Pastaj shtohet qumshti dhe mielli i perzier me pluhurin per pjekje dhe kakao dhe pasi te lyhet dhe permillet tepsia me madhesi 25 x 35 piqet ne temperature 180 grade per 35 minuta. Per sherbetin e bejme duke djegur sheqerin derisa te karamelizohet dhe pastaj i shtojme qumeshtin dhe pasi te jete zier dhe ftohur dhe pasi e lagim pandispanjen e leme te ftohet.
Per fillin e vlojme qumeshtin me grize (ermik) dhe sheqer dhe pasi te jete trashur masa i shtojme levoren e limonit dhe lengun e limonit dhe ne fund fare e shtojme kokosin. Me fillin e ngrohet e lyejme pandispanjen e ftohur dhe te lagur dhe prape e leme te ftohet dhe pastaj e lyejme me glazuren e pergaditur me qokollate dhe ajke e leme te ftohet (qokollata shkrihet ne avull dhe perzihet me ajken e emebel).
LEXO TE NGJASHME