Patëllxhanë të mbushur me proshutë dhe djathë Mozzarella

0.3patelxhane
Perberesit per 4-5 persona: 


2 patellxhane te me dhenj 

150 g proshute krudo ne feta te holla 
200 g Mozzarella (ose djathe? pice) 
3 luge djathe Parmigiano i grire ose djathekaçkavall me cilesi 
250 g salce domatesh me copa 
1 luge vaj ulliri (na duhet per salcen)
vaj kikiriku ose luledielli per te? skuqur patellxhanet
1/2 luge e vogel sheqer 
kripe e piper sipas deshires
pak borzilok

Pergatitja:


1.Patellxhane t i presim per se gjati ne feta te trasha 1 cm. I sperkasim me kripe te imet nga te dyja anet dhe i leme? per 30 minuta ne kullesen e makaronave me nje peshe siper, qe te humbin lengun e hidhur. Salcen e domateve e perziejme me sheqerin, vajin e ullirit dhe pak kripe ne njetas. E leme menjane.
2.Pas kesaj kohe ndezim furren ne temperaturen 250° C dhe presim djathin Mozzarella ne feta tholla e te ngushta. Shpelajme me uje patellxhanet dhe i thajme me nje pecete te paster.
3.Skuqim patellxhanet ne njetigan me pak vaj, ne zjarr te ngadalte. I heqim dhe i vendosim ne nje pjate me leter thithese kuzhine.
4.Ne çdo fete patellxhani vendosim nje fete proshute, nje cope djathi Mozzarella dhe i rrotullojme si role. U vendosim nga nje kruajtese dhembesh qe te ruajne formen.
I vendosim rolete ne nje tave, u shperndajme siper salcen e domateve si dhe djathin e grire. I veme te piqen ne furre per 15/20 minuta, derisa te shohim qe djathi eshte shkrire.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.