Trilece
Përbërësit
5 vezë
2 filgjan te kafes turke miell
2 filgjan te kafes turke sheqer
1 pluhur për pjekje
1 sheqer vanilije
1 l qumësht
500 ml ajkë e ëmbël (hopla per embelsira)
400 gr Krem karamel
Hapat
1
Perziejme vezet me sheqerin derisa te shkumezohet masa.
2
Shtojme miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe perziejm me luge tanim derisa te mos mbeten kokerrza nga mielli
3
Masen e qesim ne kallep te lyer dhe permillur me madhesi 25×35 dhe pjekim ne 180 grade per 25-30 minuta ose derisa pjekja vertetohet me rremojce.
4
Pasi te piqet dhe ftohet embelsira,presim ne katrore dhe shtojme qumeshtin e ftohet te perzier me ajken per embelsira dhe presim derisa pandispanja te mpije tere qumshtin.
5
Me pas ngrohim pak krem karamelin dhe shtrijme ne tere siperfaqen.
6
Trilecen e ftohim mire dhe me pas e servojme.
Ju befte mire.
LEXO TE NGJASHME