Kërpudha të mbushura, ja receta
-1 kg kërpudha
-2 tuba spinaq
-1 spec i gjelber
-1 spec i kuq
-Kaçkavall
-vaj vegjetal
-kripë
-Biber i zi.
Përgatitja:
Spinaqin e pastroni, e preni në copa të vogla, e vendosni në tigan me vaj dhe e fërgoni. Pastaj ia shtoni specat e grirë, kripën dhe biberin e zi. Kërpudhave ia largoni pjesën e sipërme dhe i rëndisni në tepsi.
Pëmbi secilës kërpudhë ia derdhni pak vaj vegjetal, i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius për rreth 12 minuta.
Pas pjekjës 12 minutëshe ia vendosni kërpudhave spinaqin e fërguar, pak kaçkavall dhe i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius derisa të shkrihet kaçkavalli.
LEXO TE NGJASHME