Akullore shtëpie, ja receta

Screenshot 2

Përbërësit:

7-8 pluhur akulloresh

2 gota qumësht

3 vezë

2 lugë nisheste

2 lugë arra 
ose bajame të pjekura

1 vanilje

1 lugë gjalpë

1 lugë reçel


 Hapat:
1.E derdhim qumështin në një tenxhere dhe e lëmë të vlojë, pas vlimit e largojmë dhe e lëmë të ftohet pak.

2.Më pas rrahim vezët , hedhim nishestën, pluhurin e akulloreve dhe shtojmë qumështin me gjalp.

3.I përziejmë dhe i lëmë të ziejnë, derisa të marrin valë, i heqim nga zjarri dhe pasi të ftohen pak, hedhim vaniljën, arra ose bajamet e pjekur, të shtypura.

4.Masën e lëmë të ftohet dhe e vëmë në frigorifer të ngrihet.

5.Ju bëftë mirë!

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.