Biskota PANDA, ja receta e thjeshtë
Përbërësit
-100 gr margarin e shkrire
-100 gr sheqer i kaft
-2 sheqer vanilje
-1 vezë
-2 luge te vogla ekstrakt vanilje
-50 gr çokollatë
-3 luge kakao
-½ pluhur për pjekje
-Maje gishtash kripë
-250-300 gr miell
Hapat
1.Margarinen, sheqerin, sheqerin e vaniljes e perzijme mire.
2.Shtojme vezen, perzijme, shtojme miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe kripen.
3.Perzijme me mixer dhe me pas masen e punojme em duar.
4.Masen e ndajme ne dy pjese,njeres i shtojme kakaon dhe cokollaten e shkrire.
5.Perzijme dhe nda secila mase marim duke formuar toptha nga te cilet formojme pjeset e pandes.
6.Ecuria e punes eshte sikurse pandat en foto duke vene nje totph per trupin epandes,toptha me te vegjel per gjymtyret dhe keshtu me radhe.
7.Pjekim ne 180 grade per 20 minuta,presim te ftohen teresisht pastaj i largojme nga tepsia(sespe derisa jane akoma te nxehte mund te na shkeputen ‘’gjymtyret’’ e pandes.
LEXO TE NGJASHME