Bukë me erëza, ja receta

k 2436 00

Përbërësit:

-350 g miell
-50 g domate te thata
-5 gjethe brozilok
-nje luge trung rozmarine te fresket
-sheqer
-0.5 l uje te nxehet
-nje qeske tharm buke te thate
-nje luge supe kripë
-1.5 dl vaj ulliri


PER DEKOR:
-nje luge vaj ulliri
-1 rozmarine
-nje luge kripë te trashe deti

Hapat

1.Copetohen domatet, brozilku dhe rozmarina.

2.Ne nje ene me te vogel hidhet sheqeri, shkrihet me 1,5 dl uje te ngrohte pastajhidhet tharmi.

3.Lihet ne ambient te ngrohte per 10-15 minuta per tu fryer.

4.Ne nje ene me te madhe hidhet mielli, kripa, erezat dhe domatet e thata, vaji, tharmi i fryre. Duke perziet perberesit ngadale hidhet pjesa e mbetur e ujit te ngrohte dhe perzihet me duar ne menyre qe te fitohet nje brume i bute ( nese ka nevoje, shtohet edhe pak uje).

5.Brumi i fituar hidhet ne tavoline pune te permiellur dhe punohet edhe per 5 minuta, pastaj kthehet ne ene, mbulohet me pecete dhe lihet ne ambient tengrohte qe te qendroje per 30-40 minuta, respektivisht der sa te dyfishohet masa.

6.Masa e fituar te ndahet ne tri pjese.

7.Dhe nga secila pjese te krijohet nje cope e rrumbullaket e cila vendoset ne enen per pjekje te lyer me yndyre.

8.Ne secilen ambient te ngrohte per 15-20 minuta per tu dyfishuar pastaj lyhet me vaj ulliri dhe rozmarine e kripe te trashe.

9.Furra ngrohet ne 220°Celsius dhe buka piqet per 25-30 minuta. 

 

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.