Kek me rrush të thatë dhe copëza çokollate
Përbërësit:
-4 vezë
-1,5 gota sheqer
-1 gote qumësht
-1 gote vaj vegjetal
-2,5 gota miell
-2 luge te gjelles kakao
-1 Pluhur pjekje
-1 vanilje
-rrush i thatë
-copeza çokollate
Hapat
1.Vezën dhe sheqerin e tundëni pastaj ia shtoni përbërësit e tjerë me rend qumështin, vajin vegjetal, miellin, pluhur pjekjën dhe vaniljën.
2.Glazurën e përzieni me shpatull dhe e ndani në dy pjesë, njërës pjesë ia derdhni 2 lugë të gjellës kakao ndërsa pjesës tjetër 2 lugë të gjellës qumësht shrkuam Meshije.al.
3.Enën e pjekjës e lyeni me miell pak dhe vaj, njërën pjesë e derdhni glazurën mekakao dhe pjesën tjetër ata me qumësht.
4.Pjesës me kakao i hidhni copëza çokollate ndërsa atë me qumësht rrush të thatë.
5.Kekun e vëni në furrë për pjekje në temperaturë 175 gradë celsius për 30-35 minuta.
6.Ju bëftë mirë!
LEXO TE NGJASHME