Fileto pule me salcë limoni dhe portokalli, recetë e thjeshtë dhe e shijshme
Receta perfekte për të përgatitur filetot e pulës me salcë limoni dhe portokalli, me një shije shumë të veçantë.
Përbërësit:
-200 gr filetë pule
-1 limon
-1 portokall
-1 gotë verë e bardhë
-1 lugë gjelle gjalpë
-vaj ulliri
-kripë
-piper
-majdanoz
Përgatitja:
Prejeni fileton, limonin dhe portokallin në 2 pjesë.
Në një tas të vogël shtrydhni limonin dhe portokallin. Skuqni filetot në një tigan me vaj ulliri, kripë dhe piper.
Shtoni 1 gotë verë të bardhë, lëngun e limonit dhe portokallit dhe 1 lugë gjelle gjalpë. Gatuajini për disa minuta, shkruan shije.al.
Vendosini në një pjatë për servirje. Dekorojini me salcë dhe majdanoz.
LEXO TE NGJASHME