Ëmbëlsirë çokollate, pa qumësht dhe vezë
Përbërësit:
▪ 1,5 filxhan miell
▪ një lugë e vogël sodë buke
▪ kripë sa mund të kapësh me një gisht
▪ 3 lugë kakao
▪ një filxhan sheqer
▪ një lugë e vogël uthull
▪ një lugë e vogël ekstrakt vaniljeje
▪ 5 lugë vaj
▪ 1 filxhan ujë
▪ 200 g çokollatë
Përgatitja:
Në enën për pjekje përzieni të gjithë përbërësit. Shtoni uthullën, vajin, sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes dhe që të gjitha përzieni mirë.
Piqni në furrë të ngrohur në 180 gradë celsius rreth 35 minuta. Gjatë kësaj kohe në avull shkrini çokollatën me pak vaj dhe me të lyeni tortën e pjekur.
Sipas dëshirës zbukurojeni me krem të rrahur dhe me fruta freskuese.
LEXO TE NGJASHME