Akullore me çokollatë në kushte shtëpie
Përbërësit
250ml qumësht
250ml krem pana
100gr cokollate te zeze
100gr sheqer
2 të verdha veze
1luge miell
Si fillim, vemë çokollaten e zezë për t’u shkrire.
Ndërkohë ziejmë qumshtin bashkë me miellin për disa minuta duke i përzierë vazhdimisht derisa të formohet një përbërje kremoze jo shumë e trashë.
E heqim nga zjarri, shtojme dalengadale cokollaten e shkrirë duke vazhduar perzierjen me kujdes, mbulojme siperfaqen me letër celofoni në mënyrë që të mos zerë një shtresë të hollë dhe e lëmë përbërjen të ftohet në temperaturë ambjenti.
Rrahim me ndihmën e një rrahësi elektrik të verdhat e vezëve me sheqerin për disa minuta derisa të përftojmë një mase me ngjyrë të hapur. Kur përbërja me çokollate të jetë ftohur, shtojmë në tenxhere edhe vezët me sheqerin duke i përzierë mirë dhe i vendosim të gjitha ne zjarr shumë të ngadaltë (ose ne banjomari).
Në këtë fazë duhet të përftojmë një krem të cilin e lëmë të ftohet përsëri dhë vëtëm kur të jetë ftohur plotësisht, shtojmë panën për ëmbëlsira dukë e rrahur edhe për pak minuta me mikser.
E hedhim kremin në tenxheren e çelikut që kemi vënë paraprakisht në akull. Ky është momenti kyç i të gjithë procedurës. Akullorja duhet të përzihet të paktën 6 herë në 3 orë, pra çdo 30 minuta për 3 orët e para, në mënyrë që të thyhen kristalët e akullit që formohen në fillim, të ngrijë uniformë dhe të qëndrojë kremozë.
E lëmë në frigorifër edhe per 5 orë të tjera, ose akoma më mirë gjithë natën.
LEXO TE NGJASHME