Bukë e embël me mollë për një vakt të shijshëm
Bukë e ëmbël me mollë dhe kanëllë ashtë ajo që ju duhet për një mëngjes të shëndetshëm dhe plot energji. Provoni ta gatuani për të provuar shijen e saj të mrekullueshme.
Përbërësit:
-2 mollë
-2 gota miell
-2 vezë
-1/2 filxhan gjalpë
-1 filxhan sheqer
-1 lugë çaji sodë buke
-1/2 lugë çaji kripë
-1 lugë çaji kanellë
-1/2 lugë çaji karafil
Përgatitja:
Ngrohni paraprakisht furrën në temperaturën 175 gradë Celcius.
Në një tas shtoni gjalpin dhe sheqerin dhe përziejini ngadalë derisa të zbuten.
Në një enë tjetër shtoni miellin, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe karafilin. Shtoni në të edhe masën e gjalpit me sheqer dhe përziejini ngadalë.
Më pas hidhni edhe mollët e copetuara imët dhe gatuajeni brumin me duar në mënyrë që të ngjeshet më mirë.
Lyeni enën e pjekjes me pak yndyrë dhe vendosni në të brumin e përgatitur.
Vendoseni në furrë të piqet për rreth 1 orë, derisa të marrë një ngjyrë kafe të errët.
Pasi të jetë pjekur, largojeni nga furra, lëreni për 15 minuta dhe më pas mund ta largoni nga ena e pjekjes.
LEXO TE NGJASHME