Vezë të gatuara ndryshe, në shportëza

00.1veze shporte25165165

Receta është thuajse gati që sa i përmend emrin. Mjafton të keni petën në shtëpi dhe vështirësia është njësoj si e skuqjes së vezës.

Për 4 shportëza:

-1 petë brise

-150g pançetë e ëmbël feta

-200g djathë Cheddar

- 4 vezë, ¼ gotë qumësht

-pak kripë, piper i zi

-arrë muskat e grirë.

Përgatitja:

Nxehim furrën në 220 gradë C. Ndajmë petën në 4 pjesë të barabarta dhe e përshtatim secilën në një formë cupcake të lyer më pare me pak gjalpë. I pjekim për 8 – 10 minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë, shkruan Living. 

Pasi piqen, i nxjerrim nga format dhe ulim temperaturën e furrës në 175 gradë C. Në fundin e çdo shportëze vendosim nga dy feta pançetë, pastaj i spërkasim me djathë të grirë. 

Mbi secilën çajmë nga një vezë. I shtojmë nga 1 lugë qumësht dhe arrë muskat e piper të zi dhe i pjekim në një tavë me letër furre për 15 – 20 minuta.

LEXO TE NGJASHME

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.