Supë kremoze me kungull dhe djathë bebe
Përveç djathit bebe, gjethet e mentes do t’i japin supës një shije të freskët, ashtu siç i duhet verës.
Një recetë e thjeshtë që duhet gjithmonë për darkë!
Përbërësit për 4-6 vetë:
8 kunguj- 10 gjethe mente ose sipas dëshirës
- 4-5 racione djathë “bebe”
- 1 gotë qumësht me yndyrë (250 ml)
- 1 litër lëng perimesh të valuar
- kripë, piper
Përgatitja:
1.Kungujt e larë, i presim në copa të mëdha. I vëmë në një tenxhere me lëngun e perimeve të valuar dhe i lëmë në zjarr për 20 minuta afërsisht.
2.I grijmë kungujt bashkë me lëngun e tyre, shtojmë qumështin sa të bëhen si masë kremoze, shtojmë djathërat të prera në copa të vogla, gjethet e mentës dhe e rregullojmë për kripë e piper, shkruan Living.
I grijmë përsëri derisa të përftojmë një masë kremoze dhe e shërbejmë menjëherë.
LEXO TE NGJASHME