Si te largosh eren e ushqimit te skuqur nga shtepia

 

9cotoletta alla milanese xx07

 

Si te gjithe shqiptaret, ose si te gjithe njerezit qe kane receptore shijeje, ne na pelqejne kotoletat e pules apo patatet e skuqura, edhe pse mund te mos jene shume te shendetshme.

Ajo qe nuk na pelqen eshte era e vajit qe duket sikur ngjitet ne kuzhinat tona. Nese ke skuqur ndonjehere pule, apo çfaredo ushqimi tjeter, e di per çfare po flasim. Te perzihet, kur edhe nje dite me pas, kuzhina, por edhe salloni, dhoma e gjumit dhe rrobat ende mbajne ere sikur jane future ne vaj.

Meqe te rekomandojme qe te mos skuqesh me ushqime nuk ka kuptim, ja disa keshilla per te larguar eren.

Ajrose mjedisin para se te fillosh. Hapi te gjitha dritaret dhe drejtoji ventilatoret qe ta nxjerrin ajrin jashte. Nese eshte shume ftohte ose nxehte per kete, ndiz kondicionerin dhe respiratorin mbi sobe.

Izolo zonen ku po gatuan. Mbyll dyert e dhomave qe era mos te shkoje ne pjese te tjera te shtepise.

Vendos gjalpe, kanelle dhe sheqer ne nje tave pjekjeje dhe piqi ne 200 grade per nje ore, keshillon revista class. Kjo do i jape te gjithe shtepise aromen e biskotave te shijshme te sapopjekura.

Ziej uthull dhe uje. Perziej 1 filxhan uje me nje luge gjelle uthull dhe veri te ziejne ne nje tenxhere te vogel. Lere te avulloje. Mund te shtosh gjithashtu lekure portokalli ose shkopinj kanelle per nje arome me te embel natyrale.

Ler vazo te hapura me sode buke ose kokrra kafeje mbi banakun e kuzhines per te thithur ererat e teperta.

Ndiz nje qiri aromatik, ose disa. E shpejte dhe e lehte!

LEXO TE NGJASHME

BIZNESE TE REKOMANDUARA

BLI ONLINE

BIZNESE TE ZONES

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.