Tartë Bocconotti me reçel kumbulle dhe fiku

embelsireee

PËRBËRËSIT PËR BRUMIN:
250 g miell tipi 00
1/2 bustinë sodë për ëmbëlsira (8 g)
3 vezë të vogla ose 2 të mëdha
70 g dhjamë derri ose gjalpë në temperaturë ambienti

150 g sheqer
1 majë thike kripë
1/2 lugë e vogël kanellë ose edhe më shumë nëse ju pëlqen
PËR MBUSHJEN:
reçel rrushi ose kumbulle
sheqer pluhur për t’i Tspërkatur sipër

PËRGATITJA: Ndezim furrën në temperaturën 180°C. Në një tas hedhim miellin dhe sodën me sitë, hapim një gropë në mes dhe hedhim vezët, dhjamin/gjalpin, sheqerin dhe pak kripë e kanellë. I përziejmë me dorë, derisa të kemi një brumë homogjen. Hapim me petës brumin, jo shumë hollë, veshim format, të cilat i kemi lyer më parë me gjalpë, i mbushim me reçel dhe
sipër vendosim petë për t’i mbyllur. I pjekim për rreth 25 minuta ose derisa të shohim që kanë marrë ngjyrë të artë lart e poshtë. Kur të jenë ftohur plotësisht i spërkasim me sheqer pluhur. Në Pulia këto shoqërohen zakonisht me verë moskat.

LEXO TE NGJASHME

BLI ONLINE

BIZNESE TE ZONES

ALBEST.AL

Ky website kontrollohet dhe menaxhohet nga Albest.al. Të gjitha materialet , përfshirë fotografitë, janë e drejta autoriale e Albest.al. Materialet nuk mund të kopjohen, riprodhohen, ripublikohen, modifikohen, transmetohen, ose distribuohen në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të Portalit Albest.