Sot, edhe per te kursyer kohe e per mos te pergatitur dy vakte, tartat po behen te te gjitha llojeve e shijeve. Variantet e te kripurave po shtohen edhe me se te emblat.
Nxehni ne tigan qumeshtin e kokosit, derisa te filloje te vloje.Shtoni xhenxhefilin, specat dhe rrenjet e koriandrit. Perzini perberesit per nje minute, e me pas shtoni mishin e pules.Vazhdoni te perzieni ne temperature te larte, derisa pula te jete gati, pastaj shtoni kerpudhat, domatet, salcen e peshkut dhe lengun e limes.
Ngrohim furren ne 180 grade. Lepurin e lyejme me majoneze nga te gjitha anet. Me pas ne nje tigan hedhim vajin dhe skuqim mire mishin e lepurit si dhe shtojme kripe e piper.Lepurin e skuqur e vendosim ne nje tave dhe pasi e mbulojme me leter alumini, e vendosim furre dhe e leme per 30-40 minuta,duke i hedhur here pas here vere te bardhe.
Fillojme me pergatitjen e permbajtjes per brendine. Ne vajin e nxehte e veme qepen e grire dhe mishin e tymosur, te prere ne cope te vogla, per skuqje.Levozhgat e sojes i veme ne nje ene te thelle, ne te cilen hedhim uje. Pas nje kohe i kullojme dhe i shtojme ne tiganin ne zjarr.Ne nje ene te madhe e te thelle e veme orizin e zier.
Hidhni ne nje tas te madh miellin, tersheren, sheqerin, bananet, qumeshtin dhe vezet dhe perziejini çdo 30 sekonda. Ngadale hidhni dhe boronicat.Vendoseni ne tave. Piqeni 45-55 minuta derisa maja e mprehte e nje thike te hyje dhe te dale e thate. Lereni te ftohet per 10 minuta.