Pasi ta lexoni kete, cdo dite do pini lengun e kastravecit turshi
Gjashte arsye te fuqishme do t’ju bejne edhe juve qe pirja e ketij lengu t’ju behet shprehi.
Nese jeni adhurues i kastraveceve turshi, kemi lajme te mrekullueshme per ju – lengu i cili mbetet ne kavanoz pasi qe t’i keni ngrene kastravecet gjithashtu eshte shume i shendetshem!
Kastravecet turshi permbajne mjaft uje dhe minerale, me se shumti kalium, magnez dhe mangan, andaj jane te shkelqyeshem per hidratim dhe detoksifikim.
Gjithashtu, turshia e shijshme ka fuqine qe te rregulloje shtypjen e gjakut dhe te permiresoje metabolizmin,
Jane te shkelqyeshem edhe per nxjerrjen e te gjitha materieve te demshme nga organizmi, por jane thesar i vertete e vitamines A, fibrave dhe silicit, i cili eshte i rendesishem per shendetin e lekures.
Gjithe kete mund te beje edhe lengu ne te cilin gjenden kastravecet turshi, plus edhe keto gjashte gjera te shkelqyeshme!
Pengon dehitratimin dhe shuan etjen me te madhe
Nese jeni shume te etur, ne vend te ujit pini pak leng kastravecesh turshi. Per te shuar shpejt etjen, duhet patjeter te fusni ne organizem kalium dhe natrium, mirepo, duke pasur parasysh qe kjo pije i permban te dy keto minerale, do t’ju freskoje ne çast.
Zevendesim i lire per pije sportive
Pijet te cilat i pine sportistet nuk jane fare te lira, mirepo lengu i kastraveceve turshi eshte, dhe permban te gjitha ato qe ju nevojiten.
Injektimi i vitaminave dhe antioksidanteve
Besuat apo jo, lengu i kastraveceve turshi permban sasi te madhe te vitaminave C dhe E. Gjithashtu eshte plot antioksidante, nderkaq ky kombinim do t’jua forcoje imunitetin dhe do t’jua permiresoje gjendjen e pergjithshme te organizmit.
Ndihmon ne eliminimin e kilogrameve te tepert
Gjithashtu, si edhe uthulla e molles, edhe lengu i kastraveceve turshi mund t’ju ndihmoje qe te humbini peshen e tepert! Pini se paku nje luge ne dite dhe shpejt do t’i vereni permiresimin.
Zevendesim per uthull
Lengu nga trangujt turshi mund te perdoret si zevendesim i bute per uthull, me te cilin mund te perzieni sallaten e gjelber, sallaten nga patatet dhe vezet e ziera. Lengun po ashtu mund ta shtoni ne jogurt dhe te beni salce per sallate.
Dhuron arome
Kur te pergatisni perime ne skare, ky leng do ta shtoje shijen e tyre. Pothuajse nuk do te keni nevoje per asnje erez tjeter.
LEXO TE NGJASHME