Këto karbohidrate mund t'ju ndihmojnë të humbni peshë
Edhe pse laik ka vite që dëgjon se karbohidratet janë praktikisht të padobishme dhe se ato vetëm ju shëndoshin, kjo nuk është domosdoshmërisht kështu. Karbohidratet janë lëndë ushqyese që trupi ka absolutisht nevojë për të funksionuar.
Prandaj, nuk ka nevojë të shmangim karbohidratet ose t'i eliminojmë plotësisht ato nga dieta jonë.
Edhe pse disa karbohidrate janë vërtet të majme, nga ky grup ka shumë ushqime që janë jashtëzakonisht të shëndetshme, por edhe të dobishme për humbje peshe. Për shembull, ju mund të hani karbohidratet e mëposhtme pa një ndërgjegje fajtore, shkruan revista City .
Kungull
Kungulli është një ushqim jashtëzakonisht i dobishëm që mund të konsumohet si një pjatë anësore, pjesë e një sallate, rostiçeri, meze, pjatë kryesore dhe ëmbëlsirë.
Ka një vlerë mjaft të ulët kalori, por në të njëjtën kohë ka shumë fibra që kanë një efekt të dobishëm në tretje dhe shkaktojnë një ndjenjë më të gjatë të ngopjes, kështu që mund të parandaloni marrjen e tepërt të ushqimeve të tjera më pak të shëndetshme.
Fruta kokrra të kuqe
A ka ndonjë që nuk i pëlqen rrushi, boronica, rrush pa fara dhe manaferrat e tjera? Është shumë i pasur me antioksidantë dhe gjithashtu ka pak kalori. Për shkak të përmbajtjes së lartë të vitaminave, manaferrat forcojnë sistemin imunitar dhe madje mund të kenë një efekt anti-inflamator.
Kaprolli
Ndonjëherë nuk e keni idenë se çfarë të përgatisni për mëngjes? Pse të mos e trajtoni veten me bollgur. Duke qenë se tërshëra ka shumë fibra, ajo ruan ndjenjën e ngopjes dhe në këtë mënyrë parandalon konsumimin e tepërt të ushqimit.
Gjatë përgatitjes, sigurohuni që të zgjidhni bollgur pa sheqer të shtuar, dhe për shije shtesë, shtoni disa fruta ose arra në drithëra.
Patate e ëmbël
Ju pëlqejnë edhe patatet e ëmbla? Nëse jeni përgjigjur po, ne kemi një lajm të mirë për ju.
Në fakt, ky ushqim mund t'ju ndihmojë të humbni peshë. Patatet e ëmbla ndihmojnë në përshpejtimin e metabolizmit dhe vlera e tyre kalorike nuk është shumë e lartë.
Vetëm kini kujdes që të mos e teproni me sasinë e yndyrës gjatë përgatitjes.
LEXO TE NGJASHME